Leo brænder for HR

I Argentina arbejdede Leo med Human Relations. Det vil han også gerne i Danmark, men det er svært at få foden indenfor. Heldigvis står døren åben på VSK Amager.

Leo brænder for HR

I Argentina arbejdede Leo med Human Relations. Det vil han også gerne i Danmark, men det er svært at få foden indenfor. Heldigvis står døren åben på VSK Amager.

Godmorgen

Undervisningen starter først klokken tolv, men Leo møder ind på VSK Amager allerede klokken halv ni. Helle tager imod i receptionen. 

– Kan jeg få et lokale? spørger han og smiler. 

– Selvfølgelig, svarer Helle og smiler igen.

Kærlighed og kildevand er ikke nok

Kærligheden fik Leo til at flytte fra Argentina til Danmark for 5 år siden. Ganske mange af de år har han brugt på VSK Amager. Først tog han en PD3, og nu går han på FVU. Leo har også taget en kandidatgrad i International business i Danmark. Nu søger han job.

– Fra Argentina er jeg uddannet inden for HR, og det er det, jeg brænder for. Men det er rigtig svært at få foden indenfor. Selv om jeg lægger rigtig mange kræfter i jobsøgningen og har de kvalifikationer, som virksomhederne efterspørger, har jeg tit en følelse af, at det ikke rigtig nytter noget.

Det danske overenskomstsystem er særligt for Danmark og bliver af mange opfattet som noget helt unikt. Leo har læst de arbejdsmarkedslove, som gælder i Danmark. Han kender systemet, men kan godt mærke at mange danske arbejdsgivere alligevel er tilbageholdende. Derfor søger han mest job i internationale virksomheder. 

– Da jeg var færdig med min uddannelse, følte jeg mig fri, glad og urørlig. Jeg tog ud at rejse, mødte en dansk pige og troede, at det ville blive let herfra. Men det blev det ikke. Først skulle jeg lære sproget, og selv om jeg er flydende på dansk, kan jeg slet ikke få et job her, som svarer til det, jeg kan få i Argentina. Det er meget hårdt at erkende, at man er nødt til at starte forfra.

Lange arbejdsdage

Her til morgen søger han job og laver lektier, inden undervisningen går i gang. Når undervisningen slutter lidt over tre, fortsætter han jagten efter en plads på arbejdsmarkedet. Nogle gange går han også i sprogcafeen. Andre dage er han i Studiecentret. Han værdsætter, at han kan bruge lokalerne og de ressourcer, som findes her.

– En dag stod jeg og talte lidt for højt i telefon ude foran chefens kontor. Så kom hun bare stille og roligt ud og spurgte, hvem jeg var. Og da jeg forklarede hende det, var alt fint. Jeg værdsætter meget, at lærerne og ledelsen anerkender det, jeg gør. Sprogcentret er jo på en måde min arbejdsplads, ligesom det er deres. Det er her, jeg lægger mine kræfter. Jeg føler mig set og inkluderet. 

På VSK Amager tager de Leos drøm alvorligt. De forstår, at det ikke kun handler om at få en eksamen. Nogle gange skal der lidt mere til at få det liv, man drømmer om. Heldigvis er Leo godt på vej, og der er ingen tvivl om, at vi godt kan bruge den energi, han har, her i Danmark.