Om os

Om os

VSKdansk er et kommunalt sprogcenter, som primært underviser voksne udlændinge i dansk.

Vi er et tværkommunalt samarbejde mellem Albertslund, Ballerup, Brøndby, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Ishøj, Dragør, Rødovre, Tårnby og Vallensbæk.

VSK står for Vestegnens Sprog- og Kompetencecenter. Vi har imidlertid spredt os til hele Storkøbenhavn, og derfor kalder vi os nu VSKdansk.

Vil du arbejde sammen med os, kan du se vores stillingsopslag her.

Lars Nordborg

Lars Nordborg

Forstander

Iain Mcllquham Schmidt

Iain Mcllquham Schmidt

Administrationschef

Helle Vallentin

Helle Vallentin

Uddannelseschef i Ballerup

Anne-Christine Rasmussen

Anne-Christine Rasmussen

Uddannelseschef på Amager

Dorthe Kirkegaard

Dorthe Kirkegaard

Uddannelseschef i Glostrup

Juletraditioner

Højtider på tværs af kulturer - Pooja fejrer dansk jul med sin datterHøjtider på tværs af kulturer - Pooja fejrer dansk jul med sin datter​ af Julie Sohi Pooja er i gang med at lære dansk. Men sproget ikke det eneste, der betyder noget for, om man forstår hinanden –...

læs mere

Bodil

Bodil er “bedstemor” for kursisterne - og så er hun en af de mange, som gør en forskel for vores kursister uden at få penge for detBodil er “bedstemor” for kursisterne - og så er hun en af de mange, som gør en forskel for vores kursister uden at få penge for det​af...

læs mere

E-learning giver overblik

Russell sidder i studiecentret og arbejder. Han er ellers stor tilhænger af online-undervisning, men lige nu har han en opgave, der kræver et intensivt forløb. Han skal bestå sin modultest. Og det er ikke helt enkelt, for han er bagud. Han har holdt en lang pause. En alt for lang pause ifølge ham selv. Nu har han sagt sit job op for at kunne fokusere på dansk.

læs mere

En sag

I denne uge fik det eksamenshold, Fereshteh går på, besøg af to politikere. Den ene var folketingsmedlem Kasper Sand Kjær. Han er udlændinge- og integrationsordfører for Socialdemokratiet. Den anden var Hajg Zanazanian, som er formand for beskæftigelsesudvalget i Brøndby Kommune. Fereshteh havde forberedt sig godt. Sammen med de andre tandlæger på holdet havde hun skrevet et oplæg til politikerne, hvor de stiller forslag til, hvordan man kan få flere tandlæger i arbejde. Og hun var rigtig glad for at opleve, at de danske politikere lyttede til hende. Fereshteh kommer fra Iran, og her er den politiske kultur meget anderledes end i Danmark.

læs mere

Tandlæge i DK

Selvom Ghazaleh er uddannet tandlæge, må hun ikke behandle danskernes tænder. Det kræver høje karakterer til PD3 at få lov at arbejde i Danmark. Derfor læser hun til eksamen i Studiecentret. Hun laver frivilligt arbejde i en klinik, og hun deler sine PD3-opgaver i en Facebookgruppe. Når man lægger det hele sammen, håber hun, at det er nok til at blive tandlæge i Danmark.

læs mere

Ingen var ligeglade

Da Viktoriia satte sine ben i Danmark for 2 år siden, var det første gang, hun kom til udlandet. Indtil da havde Ukraine været rammen om hendes liv. Et liv som sanger og korleder. Men da hun fandt kærligheden i Danmark, blev alting anderledes. Musikken blev en hobby, og danskundervisningen fyldte hendes hverdag. Og det var ikke altid let. Men hun fandt sin egen vej til dansk og står i dag med en flot eksamen.

læs mere